Velofollies 2018

 

Stand

Wil je graag eens onze nieuwe smaken Isotonic Bosvruchten en Carbo-Gy Orange proeven?
Etixx is ook de volgende editie aanwezig op Velofollies in Kortrijk Xpo op stand 631C. Kom langs voor een drankje en een babbel en ontdek onze nieuwe producten.

Infosessies

Iedere dag kan je ook deelnemen aan verschillende infosessies waardoor je voorbereid aan het wielervoorjaar kunt beginnen. Deze infosessies zullen worden gegeven door Audrey Baguet - Doctor in de Bewegings- en Sportwetenschappen, Petra Bruggeman - Sportarts en Kenny Van Damme - Orthomoleculair therapeut en topsporter In de infosessies die worden gegeven tijdens velofollies, komen volgende topics aan bod:

1. Welke supplementen en recuperatiedranken kunnen nuttig zijn voor mij als wielrenner?

- Vrijdag 19/1 om 16u door Kenny Van Damme
- Zaterdag 20/1 om 11u30 door Kenny Van Damme

Kunnen supplementen voor wielrenners een meerwaarde betekenen? Welke supplementen kunnen ondersteuning bieden tijdens zware trainingsperiodes of bij vermoeidheid? Ik heb vaak last van ‘verzuurde benen’, is er een Etixx-product dat deze klachten kan verminderen? Kan creatine nuttig zijn voor wielrenners? Wat zijn de kenmerken van een goede recuperatiedrank? Bestaan er verschillende types eiwitten?

Tijdens deze presentatie wordt een antwoord gegeven op bovenstaande vragen en wordt dieper ingegaan op het gebruik van supplementen bij wielrenners. Je komt daarnaast ook meer te weten over het belang van recuperatiedranken en ontdekt welke hersteldrank je best na welk type inspanning kiest.

2. De juiste keuze en timing van sportvoeding voor een optimaal trainingseffect. Hoe kan sportvoeding mijn fietsprestaties verbeteren?

- Vrijdag 19/1 om 13u door dr. Audrey Baguet
- Zaterdag 20/1 om 16u door Kenny Van Damme
- Zondag 21/1 om 15u door dr. Audrey Baguet

Bent u een fietser? Vraagt u zich soms af welke producten nu effectief prestatie bevorderend werken? Zou u graag te weten willen komen wat u moet eten en drinken om uw sportprestaties te optimaliseren?

Indien u op bovenstaande vragen minstens eenmaal een “ja” hebt geantwoord dan is deze interactieve presentatie zeker iets voor u! In de fietswereld is er een continue evolutie omtrent trainingsschema’s, materiaal, techniekverbetering en zelfs mentale begeleiding. Alles is tot in de puntjes georganiseerd, .... met uitzondering van voeding. In deze infosessie zult u sport specifieke tips krijgen wat u moet eten en drinken voor, tijdens en na een inspanning om het beste uit uzelf te halen.

3. Welke blessurepreventieve maatregelen kunnen ervoor zorgen dat ik kan blijven fietsen het hele jaar door?

- Zaterdag 20/1 om 14u door sportarts Petra Bruggeman en Kenny Van Damme
- Zondag 21/1 om 11u door sportarts Petra Bruggeman en dr. Audrey Baguet

Voor het hele alfabet aan sporten en zeker ook voor fietsers, gelden een aantal gemeenschappelijke basisregels in de blessurepreventie. Uiteraard zijn er voor elke sport nog bijkomende specifieke tips en tricks. Blessurepreventie is een belangrijk deel van de training om blessures te voorkomen maar ook niet ziek worden is voor een wielrenner van cruciaal belang.

Tijdens deze presentatie komt u te weten welke interne en externe risicofactoren het gevaar kunnen zijn voor terugkerende en langdurige blessures bij wielrenners. Tevens krijgt u een overzicht van de blessurepreventieve maatregelen die ervoor zullen zorgen dat u het hele jaar door kan blijven fietsen. Daarnaast geven we enkele tips over hoe sportvoeding kan bijdragen om het risico op blessures te verminderen…

Kenny Van Damme
Audrey Baguet
Petra Bruggeman