Tinkoff & recuperatie

Tour de France time! Het Tinkoff-team fietst hard dus is herstellen belangrijk. We vroegen een mondje uitleg aan teamdokter Piet de Moor!

“Het merendeel van de renners van het Tinkoff-team recupereert op dezelfde manier. Binnen een halfuur na de wedstrijd krijgen ze een Recovery of High Protein Shake. Ze kunnen zelf kiezen welke shake ze willen, sommige renners opteren voor de Choco of Aardbei-Kiwi Recovery Shake, anderen verkiezen dan weer de High Protein Shake. Elke renner heeft zijn favoriete shake.

Vroeger aten de renners sandwiches tijdens de rit naar het hotel maar dit is ondertussen veranderd. Elke renner heeft zijn eigen specifieke maaltijd met rijst, maïs, tonijn, rozijnen … Het team maakt deze maaltijden ’s ochtends klaar. Elke renner heeft zijn eigen noden en wensen en we proberen hierop zo goed mogelijk in te spelen.

Voeding is een groot deel van het herstelproces maar ook andere factoren zijn belangrijk om het herstel te stimuleren. Alle renners krijgen na de wedstrijd koelvesten met aangepaste beenstukken. Ook het gebruik van compressiekousen behoort tot de mogelijkheden.

In het team zijn er 7 verzorgers, dus elke renner krijgt zijn masseur. Alle renners krijgen hun massage op hetzelfde tijdstip. Dit heeft een positief effect op de groepssfeer en hierdoor kunnen de renners allemaal samen aan tafel na de massage en hoeft er niemand op een ander tijdstip te eten.”