Supported Teams


Nieuwe voetbalpartner KV Mechelen aan het woord

KV Mechelen kiest voor Etixx Sports Nutrition als leverancier voor sportvoeding en supplementen. De eersteklasser met stamnummer 25 is de 5e voetbalploeg van de Jupiler Pro League die Etixx mag ondersteunen.

 

Ter gelegenheid van deze nieuwe samenwerking hebben we het medisch team van KV Mechelen enkele vragen gesteld:

Voor welk team werkt u en wat is uw functie?
Medische staf KV mechelen (Bart De Bruyn, Dieter Devaere & Stijn Lintermans)

Wat wordt het giveityourall moment in 2017 voor het team (grootste doelstelling)?
Een fitte kern behouden en spelers maximaal tot hun recht laten komen door middel van individuele fysieke topprestaties die het team collectief naar een hoger niveau brengen. Daarnaast trachten we iedere wedstrijd zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en zo ver mogelijk te raken in de Beker van België.

Waarom koos het team ervoor om Etixx als partner te nemen?
Het veiligheidslabel dat dopingvrije producten garandeert, de goede verteerbaarheid, het ruime gamma, het feit dat Etixx kiest voor hoogwaardige producten bv. Creapure, whey-isolaat.

Sedert wanneer gebruikt het team de Etixx producten? Wat is volgens u het verschil in vergelijking met andere sportvoeding?
Iedereen begrijpt dat een product dat bij apotheker verkrijgbaar de beste keuze is. Etixx communiceert erg goed met onze medische staf, en komt vaak met aanpassing in het gamma die aan vragen van atleten voldoen.

Zou u Etixx aanraden aan andere teams? Waarom wel/niet.
Met Etixx weet je als coach/ouder/atleet waar je aan toe bent. Veilig & hoge kwaliteit zijn de sterktes van Etixx.

Wat zijn de favoriete producten binnen het team en waarom?
Naast het promoten van gezonde (sport)voeding, werken we met de klassieke basissupplementen: Isotonic drank, Recovery Shake en High Protein Shake. De nieuwe Sport Hydro Tabs en Magnesium Instant Sticks zijn ook populair. Andere zaken worden positie-, atleet/persoonspecifiek aangeboden. De bloedwaarden vormen uiteraard ook een belangrijke maatstaf.

Welk(e) product(en) zou u graag nog gezien hebben als aanvulling van ons gamma?
Liquid producten vormen alternatief voor pillen. Verder perfect gamma.

Gebruiken sporters in het team dagdagelijks supplementen van Etixx? Welke en waarom.
Afhankelijk van de intensiteit. Zoals je training periodiseert, moet dat ook met sportvoeding. De balans energie/vitaminen/mineralenverbruik en -opname moet juist zitten. We nemen dus niet lukraak, maar weloverwogen supplementen waar nodig. Bv. Een rustdag, een training aan lichte intensiteit vereisen minder extra's buiten de standaard voeding.

Heeft u tips rond sportvoeding voor amateursporter die starten in dezelfde sport?
Op amateurniveau drinkt men vaak een pint meteen na de wedstrijd. Alcohol dehydrateert. Eerst een isotone drank is raadzaam. Indien er geen voeding voorradig is meteen na de wedstrijd is een recoveryshake een must. Gezien de eerstvolgende training vaak meteen intensief is, is elke herstelstrategie een winst. Voor diegene die meer van vaste voeding houden kan ik de recovery aanraden. De Natural Oat Bars met havermout zijn trouwens ook erg lekker. En smaak zorgt ervoor dat we onze macronutriënten vlot terug aanvullen.