Etixx ambassador van de maand: Ward Lemmelijn

Type sport
"Roeien"

 

Wat wordt uw GiveItYourAll moment in 2020-2021 (grootste sportieve uitdaging)?
"Plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo 2021"

 

Wat is uw grootste sportieve prestatie?
"3 maal wereldkampioen indoorroeien U23 + 3 Belgische records (seniors 500m, 2k, 6K)"

 

Favoriete Quote
"They watch, they hate, they copy"

 

Waaraan probeert u het meeste aandacht te spenderen in uw dagdagelijks voedingspatroon? Omschrijf ook hoe dit een impact heeft op uw sportprestaties.
"De sleutelwoorden zijn: evenwicht en consistentie! Ik denk dat het van groot belang is dat je evenwicht vindt in je voedingspatroon. Voor mij betekent dit dat ik op het einde van de dag genoeg aantal calorieën naar binnen heb gespeeld. Voor mij is dit een zeer groot aantal door mijn lichaamsbouw en de vele trainingsuren. De afkomst van deze calorieën (koolhydraten, eiwitten, vetten) wordt bepaald door de soort training die ik heb gedaan die dag. Deze aanpak in combinatie met de Etixx productenlijn zorgen ervoor dat ik zeer snel herstel na een intensieve training. Dit zorgt ervoor dat ik mijn lichaam meer kan belasten en op termijn dus betere sportprestaties kan afleveren. "

 

Hoe ziet uw voorbereiding eruit op een wedstrijd/training? Wedstrijdmaaltijd, inname supplementen, inname sportvoeding (welke producten en hoeveel), bepaalde rituelen,...
"Mijn voorbereiding op een wedstrijd begint met de dag ervoor al mijn voeding van de wedstrijddag klaar te maken. Op de ochtend van de wedstrijddag neem ik een grote kom havermout met melk. Een drietal uur voor de wedstrijd eet ik pasta. Afhankelijk van hoe laat de wedstrijd is vul ik aan met de Carbo-Gy tussen de maaltijden. 1 uur voor de wedstrijd neem ik een Energy sport bar. 30 min voor de start van de wedstrijd neem ik een Etixx Caffeïne Energy shot. Tijdens de opwarming neem ik een drinkbus Isotonic. Na de wedstrijd neem ik een Recovery Shake Proline.

Tijdens de training neem ik meestal 1 à 2 Energy sport bars en 1 à 2 drinkbussen Isotonics. (afhankelijk van de duur van de training). Na de training neem ik een Recovery. Na de krachttrainingen vervang ik deze door de High protein shake."

 

Welke producten neemt u tijdens en na een training/wedstrijd om uw prestatie en recuperatie te verbeteren? Omschrijf ook kort wat de inhoud was van deze training/wedstrijd.
"Opwarming:
- Caffeïne Energy Shot: zorgt voor grotere alertheid, focus, energieboost en verbeterd sportprestatie.
- Isotonic: levert koolhydraten voor tijdens de race alsook vult het de zouten aan die ik verlies bij het transpireren tijdens de opwarming.

Duurtraining (1 uur):
- 1 Energy Sport Bar: levert koolhydraten die ik verbrand tijdens de training
- 1 drinkbus Isotonic: levert koolhydraten, zouten en is een goede dorstlesser

Duurtraining (2 uur):
- 2 Energy Sport Bars: levert koolhydraten die ik verbrand tijdens de training
- 2 drinkbussen Isotonic: levert koolhydraten, zouten en is een goede dorstlesser

Krachtraining:
Voor: Caffeïne Energy Shot: Oppepper na meestal een lange dag om er nog eens hard tegenaan te gaan!
Na: High protein shake of High protein bar: bevatten beide zeer hoogwaardige eiwitten die het spierherstel (dus ook de spiergroei) sterk bevorderen."

 

Welk Etixx product zou u absoluut willen aanraden aan sporters die nog geen ervaring hebben met het Etixx gamma? Kan u omschrijven hoe en in welke situaties u dit product voornamelijk gebruikt?
"Etixx Recovery Shake Pro Line: ongelooflijk bevorderlijk na een training van hoge belasting op het lichaam. Met dit product ga je waarschijnlijk het meeste verschil merken tussen het niet en wel nemen na een zware training. De chocolade is trouwens ook echt lekker!"

 

Wat vindt u in het algemeen de grote sterktes van het Etixx gamma in vergelijking met een ander sportvoedingsmerk?
"De hoogwaardige nutriënten die in elk van de producten terug te vinden is, alsook het aantal van deze hoogwaardige nutriënten. Jullie gaan duidelijk enkel voor het beste, en laat dit ook een van mijn waardes zijn ;)"

 

Feedback op het Etixx gamma. Welk(e) product(en)/smaken zou u graag nog gezien hebben als aanvulling van ons gamma?
"Over het algemeen ben ik uiterst tevreden van het gamma dat Etixx biedt! Enkel zou ik misschien de Caffeine Energy shots ook in een hogere dosis handig vinden alsook nog een andere smaakoptie."

 

Stel dat u 1 tip zou mogen geven aan een beginnende sporter omtrent basisvoeding of gebruik sportvoeding. Wat zou deze tip dan zijn?
"Stap vooraleer je gaat lopen! Begin met je dagdagelijkse voedingspatroon: stel je calorieën en macro's mooi af op je inspanningen. Link hieraan de sportvoeding: wat heb je nodig bij welk type training en test welke supplementen het gewenste effect veroorzaken. Als laatste ga je kijken welke supplementen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de prestatie."

 

Ward Lemmelijn - Etixx Ambassador