Etixx ambassador van de maand: Kim Colpaert

Type sport
"triatlon"

 

Wat wordt uw GiveItYourAll moment in 2020-2021 (grootste sportieve uitdaging)?
"Normaal wou ik dit jaar een sub 9 lopen op m'n full distance wedstrijd in Frankrijk (Chtriman te Gravelines). Door Corona kwam dit er niet van, dus dan maar in 2021 er alles voor geven. 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km lopen onder de 9uur wordt een serieuze GiveItYourAll."

 

Wat is uw grootste sportieve prestatie?
"Vorig jaar liep ik in de film distance triatlon in Roth binnen na 9u03min. Dit voor mijn 2e full distance triatlon. Ben ik uitermate trots op. Ook vorig jaar won ik in Nederland de halve triatlon van Terheijden. Beide prestaties horen tot mijn topresultaten."

 

Favoriete Quote
"If you believe it, you can achieve it!"

 

Waaraan probeert u het meeste aandacht te spenderen in uw dagdagelijks voedingspatroon? Omschrijf ook hoe dit een impact heeft op uw sportprestaties.
"Genoeg calorieën opnemen. Echt op m'n voeding letten doe ik niet, behalve in de echte aanloop naar de wedstrijden toe let ik echt op m'n voeding en zorg ik dat ik genoeg koolhydraten en energie binnen krijg. Natuurlijk probeer ik gezond te eten tussen de wedstrijden, maar na een stevige training of trainingsblok is een frietje of hamburger ook het perfecte recovery food 🙂 ik voel me goed bij deze manier van voeding en m'n prestaties hebben hier niet onder geleden."

 

Hoe ziet uw voorbereiding eruit op een wedstrijd/training? Wedstrijdmaaltijd, inname supplementen, inname sportvoeding (welke producten en hoeveel), bepaalde rituelen,...
"Trainingen gaan altijd gepaard met de Etixx Isotonic en de langere looptrainingen gebruik ik de Isotonic Drink Energy Gels die zijn echt top hiervoor. Lange fietstrainingen genieten altijd de voorkeur voor bars in het begin en gels naar het einde toe voor de snellere opname. Als ik een zware trainingsdag heb gebruik ik ook de Magnesium Instant Sticks indien ik nog een zwemtraining heb s'avonds. Zo voorkom ik krampen tijdens de trainingen.

Rituelen heb ik niet specifiek, maar de dagen voor een wedstrijd is voor mij carboloading enorm belangrijk. Hierbij gebruik ik de Carbo-Gy die smaakt lekker en is enorm efficiënt."

 

Welke producten neemt u tijdens en na een training/wedstrijd om uw prestatie en recuperatie te verbeteren? Omschrijf ook kort wat de inhoud was van deze training/wedstrijd.
"Tijdens de wedstrijd op de lange afstand heb ik vanaf het fietsen de Etixx Isotonic mee (watermeloen is mijn favoriet). Ook gewoon water en 1 Energy Bar (Energy Nougat Bart of Natural Oat Bar) neem ik mee op de fiets. Op een full distance neem ik vaak een tiental Energy Gels. Hierbij wissel ik af tussen de Nutritional Energy Gel en de Isotonic Drink Energy Gel appel smaak. Tijdens het lopen van de marathon blijven dat gels en naar het einde toe voornamelijk de Ginseng & Guarana Energy Gel omdat er in deze gel cafeïne is aan toegevoegd. Na de wedstrijd is er dan de Recovery Shake PRO LINE met banaansmaak die heel belangrijk zijn om snel en volledig te recupereren. Er komt dus wel wat bij kijken om een wedstrijd af te werken. Voor ons als triatleten is voeding van cruciaal belang."

 

Welk Etixx product zou u absoluut willen aanraden aan sporters die nog geen ervaring hebben met het Etixx gamma? Kan u omschrijven hoe en in welke situaties u dit product voornamelijk gebruikt?
"Ik ben enorme fan van de Isotonic Drink Energy Gels met appel smaak. Deze gels zijn nieuw, maar zo lekker en voor ons als triatleten heel doeltreffend bij het lopen. Tevens hou ik van een frisse smaak tijdens warm weer en deze gel heeft dat allemaal. Echt een topproduct."

 

Wat vindt u in het algemeen de grote sterktes van het Etixx gamma in vergelijking met een ander sportvoedingsmerk?
"Etixx got it all! Wat je ook zoekt Etixx heeft het. Niet lopen zoeken naar waar je een product kan vinden. Gewoon de site van Etixx raadplegen en bestellen. Makkelijker kan het niet."

 

Feedback op het Etixx gamma. Welk(e) product(en)/smaken zou u graag nog gezien hebben als aanvulling van ons gamma?
"Moeilijk te zeggen. Ik vind alles wat ik nodig heb en zo direct iets opnoemen wat ik mis kan ik moeilijk. Wil zeggen dat zo goed als alles voor handen is."

 

Stel dat u 1 tip zou mogen geven aan een beginnende sporter omtrent basisvoeding of gebruik sportvoeding. Wat zou deze tip dan zijn?
"Ieder lichaam is anders, sportvoeding is heel belangrijk voor, tijdens en na het sporten.en belangrijker dan velen denken. Uitproberen is de gouden raad!"

 

Kim Colpaert - Etixx Ambassador