Over Etixx

Sportvoeding

Etixx Sports Nutrition is ontwikkeld met, en wordt gebruikt door atleten die behoren tot de absolute wereldtop. Onze missie is om optimale sport prestaties te ondersteunen door de ontwikkeling van een volledig productgamma van unieke, innovatieve formules, gemaakt met superieure ingrediënten, ondersteund door een hoogkwalitatieve product testing. Vandaag en in de toekomst, staat Etixx voor de gouden standaard in sportvoeding.

Visie

Etixx werd opgericht in 2009. Het was van meet af aan onze bedoeling als bedrijf om atleten te ondersteunen voor, tijdens en na hun prestaties. Daarom creëerden we een groot aanbod uitgekiende, gebalanceerde voedingsproducten en supplementen aangepast aan de noden van al wie met overtuiging aan sport doet, professioneel, als amateur, of gewoon, voor het plezier.

Een bijzonder merk

De meeste traditionele supplementenmerken zagen het levenslicht in de wereld van fitness, gewichtheffen en power training. Daardoor zijn ze vaak gericht op fysiek zichtbare resultaten, zonder veel aandacht voor het feit of het hele plaatje voor de atleet klopt: of hij zich algemeen goed in zijn vel voelt.

Etixx is anders: wij benaderen onze activiteiten puur vanuit een wetenschappelijk standpunt, met een focus op de gezondheid en het welbehagen van de sporter. Dat doen we door samen te werken met een gevarieerd team van specialisten uit verschillende sectoren zoals biochemici, medische specialisten (bijv. sportartsen en kinesisten), biomedische wetenschappers, farmacologen en topsporters van wereldklasse.

Teamwerk

Maar wat ons écht onderscheidt, is de nauwe samenwerking met onze partners. Etixx heeft namelijk de handen in elkaar geslagen met professionele teams als RSC Anderlecht, KV Oostende, KRC Genk, Quick-Step floors Pro Cycling Team, en vele anderen, topatleten en vooraanstaande (onderzoeks)universiteiten..

Zij proberen onze producten voortdurend uit en geven ons constant feedback, zodat we op maat voeding en supplementen kunnen creëren (en bijsturen) die er specifiek op gericht zijn om prestaties op topniveau te ondersteunen.

Eerlijk duurt het langst

Onze voedingsproducten en supplementen op punt stellen vraagt veel nauwgezette planning, ontwikkeling en tests, zowel in onze laboratoria als op het veld of onderweg (of waar onze sporters ook actief zijn). Een werkwijze waar we pal achter staan, want het is zo dat we de topkwaliteit van onze producten kunnen garanderen. En die kwaliteit ligt aan de basis van het respect en de erkenning die we door de jaren heen verworven hebben in de professionele sportwereld.s.

De Etixx-filosofie

Onze bedrijfsfilosofie verschilt van die van de meeste van onze concurrenten. Wij zijn het hele bedrijfsproces door begaan met eerlijk presteren, gezondheid, de beste ingrediënten en toewijding net als de vele atleten die Etixx-producten gebruiken.

Daar is een goede reden voor: voor Etixx staat de sporter centraal. Die wordt zo eerlijk en volledig mogelijk geïnformeerd over wat er in onze voeding en supplementen zit. Bovendien leggen we de lat als bedrijf altijd zo hoog mogelijk, bij alles wat we ondernemen, ook voor al onze werknemers.

Op basis van die unieke filosofie en de kwaliteit van onze producten zijn we in België ondertussen uitgegroeid tot ‘het te kloppen merk’. In de volgende vijf jaar hopen we met Etixx ook stevige voet aan de grond te krijgen in de rest van Europa en de wereld.

Clean presteren

Een van de kernwaarden van Etixx is ‘clean presteren’, een principe dat ook duidelijk naar voor komt in onze filosofie. Daarom creëren we voedingsproducten en supplementen met natuurlijke ingrediënten op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek; daarom volgen we in onze dagelijkse praktijk een aantal strikte antidoping-regels, die we gebundeld hebben in een antidopingcharter.

Etixx Circle