Aan welke criteria moet een isotone dorstlesser voldoen?

Tijdens een inspanning verlies je vocht door te zweten en door je ademhaling. Wanneer je meer dan 2% vocht verliest, zal dit een negatief effect hebben op de prestatie. Het is dus belangrijk dat tijdens langdurige inspanningen voldoende gedronken wordt. Naast vocht verliest een sporters ook zouten (elecktrolyten zoals natrium, kalium, calcium en magnesium) tijdens het zweten. Deze zijn cruciaal om vocht vast te houden in het lichaam.

Een goeie isotone dorstlesser levert niet alleen vocht maar ook energie (KH) en zouten(elektrolyten ). Er zijn wel een aantal criteria waaraan een isotone dorstlesser moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Op onderstaande afbeelding kunt u zien dat onze Etixx Isotonic voldoet aan alle wetenschappelijke criteria waardoor hij uitermate geschikt is voor een optimale hydratatie tijdens een inspanning. Verkrijgbaar in 4 smaken in de apotheek: lemon, watermelon, orange/mango en forest fruitsen. De Etixx Isotonic is ook aanwezig op alle bevoorradingsposten van de Etixx Classics Tour ritten.

Wist je dat er nu ook kleine verpakkingen zijn van de Etixx Isotonic? Ideaal om een smaak uit te proberen of om mee te nemen op reis!!

Meer info: https://etixxsports.com/product/isotonic/