Supported Teams


RSC Anderlecht kiest ook dit jaar voor Etixx Sports Nutrition

Jens Tummeleer is in het wielrennen een grote naam. Hij was dertien jaar actief bij topploegen zoals HTC - Columbia, Team Saxo Bank en Lotto. Recent was hij in dienst van wielerploeg Quick-Step Floors. In die tijd werkte hij met grote namen zoals Tom Boonen, Alberto Contador en vele anderen. Sinds enkele weken is Jens voor het eerst actief in de voetbalwereld. Sinds het begin van het nieuw voetbalseizoen is hij de osteopaat en medical manager bij RSC Anderlecht waardoor hij net zoals vroeger heel actief met de producten van Etixx werkt.

Aan het begin van het nieuw voetbalseizoen hebben we hem enkele vragen gesteld:

Voor welk team werkt u en wat is uw functie?
Osteopaat en medical manager bij RSC Anderlecht.

Wat wordt het giveityourall moment in 2017 voor het team (grootste doelstelling)?
Het behalen van de landstitel met zo weinig mogelijk blessurelast van de A-kern.

Waarom koos het team ervoor om Etixx als partner te nemen?
De ervaring van Etixx in verschillende sporttakken en het uitgebreide gamma vinden we bij RSC Anderlecht een absolute meerwaarde.

Sedert wanneer gebruikt het team de Etixx producten? Wat is volgens u het verschil in vergelijking met andere sportvoeding?
Sinds enkele jaren wordt Etixx door de spelers gebruikt. De meerwaarde ligt in de grote verdraagzaamheid van de producten op het verteringssysteem zodat we zeker zijn geen maag- en darmklachten te hebben.

Zou u Etixx aanraden aan andere teams? Waarom wel/niet.
Absoluut!!! Zowel de sterkte van de producten als de service van het bedrijf richting leveringen en het up-to-date houden van de producten.

Wat zijn de favoriete producten binnen het team en waarom?
We gebruiken de producten zowel op trainingsdagen als op wedstrijddagen waardoor het moeilijk is om een favoriet Etixx product te kiezen. Ik denk dat de sterkte van Etixx vooral ligt in het uitgebreide gamma van supplementen die we geven bij tekorten die worden aangetoond door bloedonderzoek, de recuperatieshakes voor het herstel te bevorderen en de gels & isotone dranken die tijdens wedstrijddagen zorgen voor prestatieverbetering.

Welk(e) product(en) zou u graag nog gezien hebben als aanvulling van ons gamma?
Het gamma van Etixx is vrij compleet naar ons gevoel.

Gebruiken sporters in het team dagdagelijks supplementen van Etixx? Welke en waarom.
Ja, op trainingsdagen vooral de Etixx isotonic, Magnesium bruistabletten en de Recovery Shake. Op wedstrijddagen de energiegels, Carbo-Gy en de Recovery Shake.

Heeft u tips rond sportvoeding voor amateursporter die starten in dezelfde sport?
De fout die veel amateursporters maken is dat ze denken dat sportvoeding enkel moet worden genomen door sportprofessionals. Terwijl zij hun sport beoefenen naast hun job en op die manier ook een grotere belasting, en vermoeidheid, krijgen dan ze soms zelf beseffen. Om je sport goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je niet in vermoeidheid gaat en daar kan de sportvoeding van Etixx, bij juist gebruik, een absolute meerwaarde gaan betekenen.